Zbog situacije u Turskoj: Europsko prvenstvo U-18 u BiH?

409

Košarkaški savez BiH mogao bi biti domaćin Evropskog košarkaškog prvenstva za igrače do 18 godina. EP za igrače do 18 godina trebalo se kraja mjeseca održati u Turskoj, međutim zbog nedavnih dešavanja i vojnog puča, nije isključeno da FIBA oduzme domaćinstvo Turskoj.

MARKETING

U razgovoru za Nezavisne novine, generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić je istakao da se čeka stav FIBA.

“Prvo čekamo da vidimo stav FIBA. Sve zemlje čekaju konačnu odluku, a u slučaju da se otkaže šampionat predložićemo FIBA da mi preuzmemo domaćinstvo EP Divizije A”, rekao je Barbarić.

Naš tim neće danas putovati na pripreme u Tursku.

“Upravni odbor Košarkaškog saveza donio je odluku da otkaže put zbog sigurnosne situacije u toj zemlji. Nama je sigurnost igrača u ovom trenutku najvažnija”, naglasio je Barbarić u razgovoru za Nezavisne.

Iz Košarkaškog saveza Srbije objavili su da njihovi igrači neće ići u Samsun ukoliko FIBA ostane pri stavu da se prvenstvo održi u Turskoj.

“Imajući u vidu političku situaciju u Turskoj i proglašeno vanredno stanje u toj zemlji, a u slučaju da Bord FIBA Evropa ostane pri odluci da se EP igra u Turskoj, Upravni odbor KSS je dono odluku da Srbije ne nastupi”, stoji u saopštenju KSS.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.