Državni Tim

Zbog situacije u Turskoj: Europsko prvenstvo U-18 u BiH?

Košarkaški savez BiH mogao bi biti domaćin Evropskog košarkaškog prvenstva za igrače do 18 godina. EP za igrače do 18 godina trebalo se kraja mjeseca održati u Turskoj, međutim zbog nedavnih dešavanja i vojnog puča, nije isključeno da FIBA oduzme domaćinstvo Turskoj.

U razgovoru za Nezavisne novine, generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić je istakao da se čeka stav FIBA.

“Prvo čekamo da vidimo stav FIBA. Sve zemlje čekaju konačnu odluku, a u slučaju da se otkaže šampionat predložićemo FIBA da mi preuzmemo domaćinstvo EP Divizije A”, rekao je Barbarić.

Naš tim neće danas putovati na pripreme u Tursku.

“Upravni odbor Košarkaškog saveza donio je odluku da otkaže put zbog sigurnosne situacije u toj zemlji. Nama je sigurnost igrača u ovom trenutku najvažnija”, naglasio je Barbarić u razgovoru za Nezavisne.

Iz Košarkaškog saveza Srbije objavili su da njihovi igrači neće ići u Samsun ukoliko FIBA ostane pri stavu da se prvenstvo održi u Turskoj.

“Imajući u vidu političku situaciju u Turskoj i proglašeno vanredno stanje u toj zemlji, a u slučaju da Bord FIBA Evropa ostane pri odluci da se EP igra u Turskoj, Upravni odbor KSS je dono odluku da Srbije ne nastupi”, stoji u saopštenju KSS.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh