Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović pokrenut će apelaciju pred Ustavnim sudom Federacije BiH u vezi sa svim odlukama koje je donijela Vlada Fadila Novalića, u razdoblju nakon smjene Reufa Bajrovića do momenta imenovanja novog federalnog ministra industrije, energije i rudarstva Nermina Džindića, poručeno je s press-konferencije DF-a.

MARKETING

Razlog za pokretanje apelacije, smatraju u ovoj stranci, jeste činjenica da je prekršen Ustav Federacije jer u navedenome razdoblju nije ispoštovano da u Vladi mora biti najmanje 7 ministara iz reda bošnjačkoga naroda.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.