„Želja za Resulom“ počinje u srijedu navečer u Orahovici

77

Medžlis Islamske zajednice Zenica i ove godine će nizom prigodnih sadržaja obilježiti 12.rebiu-l-evvel, Dan mevluda, kao znak poštovanja prema posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu a.s..
Manifestacija pod nazivom „Želja za Resulom“ organiuzuje se sedamnaestu godinu zaredom, a trajat će ukupno 17 dana, u periodu od 06. do 26. novembra, sa ukupno 18 programa. Svečano otvorenje manifestacije najavljeno je za sutra (srijeda) navečer, iza jacije namaza, u džematu Kovačevići, u Orahovici, gdje će mevludskom programu, između ostalih, prisustvovati učač ilahija Mustafa ef. Isaković i hafiz Amar ef. Bašić. Zavržni mevludski program je 26. novembra u džematima Trešnjeva Glava, Vukotići, Poratje, Smajići i Novo Radakovo. Omladinska tribina, hafiski ders, mevlud i zikr samo su dio osmišljenih sadržaja koji će se realizovati na širem području zeničkog medžlisa.

Centralna svečanost, pod nazivom „Muhammed a.s., ljepšeg dara ljudskom rodu ne treba“ planirana je za subotu, 09. novembra u džematu Babina Rijeka, u Ensar džamiji, gdje će program izvesti imami zeničkog medžlisa na čelu sa glavnim imamom Jakubom ef. Salkicom. Posebna akademija u povodu rođenja Poslanika a.s. planirana je u ponedjeljak, 18.novembra, u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta, u čijem programu će učestvovati studenti i profesori ove visokoškolske ustanove Univerziteta u Zenici.

visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara