Naslovnica BiH Željko Komšić...

  Željko Komšić otputovao u iznenadnu službenu posjetu Zagrebu

  215

  Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz  redahrvatskog naroda, otputovao je danas u iznenadnu službenu posjetu Zagrebu, kazao je Zlatko Miletić, generalni sekretar Demokratske fronte (DF).

  Miletić nije htio davati više detalja o posjeti, kazavši da se sve što se saopći iz DF-a protumači “na ovaj ili onaj način, ali može se reći da je posjeta službena”. Naglasio je da će više detalja biti poznato u narednim danima.

  Informacija je otkrivena danas na zajedničkoj press konferenciji DF-a, Naše stranke i Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), čiji je lider Nermin Nikšić, na početku skupa, uputio izvinjenje u Komšićevo ime, koji nije prisustvovao konferenciji.

  Komšić je, podsjećamo, jutros pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera ove zemlje Andreja Plenkovića da posjete Sarajevo odmah inauguracije novih članova Predsjedništva 20. novembra, porukom:

  “S obzirom na to da predsjedica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine zvaničnu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH.”

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.