Zenica – Izložba plakata koji upozoravaju na problem karcinoma

122

Izložba plakata koji upozoravaju na problem malignog oboljenja ženskih polnih organa bit će otvoreno u ponedjeljak 17. januara u atriju Shopping centra “Džananović” u Zenici.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica će i ove godine nizom aktivnosti obilježiti Evropsku sedmicu prevencije karcinoma grlića maternice.

Ove aktivnosti i simbolična “sedmica povećane pažnje” u Evropi su pokrenula je 2007. godine Evropska asocijacija za borbu protiv cervikalnog karcinoma i od tada se obilježavaju krajem januara svake godine, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.