Zenica: Nastavljena vakcinacija zdravstvenih radnika

97
Foto: Zenicainfo.ba

„U toku je vakcinacija zdravstvenih radnika. Pošto nismo dobili dovoljan broj vakcina, u prvoj fazi je oko 180 zdravstvenih radnika vakcinisano cjepivom “AstraZeneca”. To su uposlenici koji su u direktnom kontaktu sa oboljelim od virusa Covid-19, uposlenici ATD Službe, Covid ambulante, Laboratorije, Higijensko-epidemiološke službe, Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Zenica. U drugom kontingentu dobili smo 192 doze “Pfizer” vakcine i danas nastavljamo vakcinaciju ostalih zdravstvenih radnika. Ukupno prijavljenih je 300“, rekla je za RTV Zenica Lela Brka, načelnica Higijensko-epidemiološke službe “Doma zdravlja” Zenica.

MARKETING

„Nezadovoljni smo odzivom građana za vakcinaciju tokom proteklih mjesec dana, te će rok za prijavu biti produžen“, dodala je dr. Brka, ističući važnost vakcinacije kao preventive protiv virusa Covid-19.

“Nakon osposobljavanja Gradske arene „Husejin Smajlović“ za vakcinaciju, nadamo se da će se Zeničani pozivu za vakcinaciju odazvati u većem broju“, kaže dr. Brka.

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.