Zenica: Preko 5.000 ljudi na mirnoj šetnji poručilo da ne žele gašenje Čelika

475
Da Čelik predstavlja simbol Zenice i da građani čeličnog grada ne žele gašenje zeničkog premijerligaša pokazao je današnji skup u centru Zenice.
celik setnja
Ispred Neformalne grupe građana “Za Čelik” obratio se Tarik Ajanović koji je kazao da su ih iz Uprave kluba pokušali potkupiti, ali da nisu uspjeli.

“Godinu dana predlažemo nešto što je časno i izvodivo. Do sada su nas kupovali obećanjima, nudili nam funkcije, smatrali su nas naivnim ali kroz vas danas ovdje smo pokazali da se svi zajedno borimo za naš klub”, izjavio je Ajanović te dodao da odluku o klubu donosi gradska uprava Zenice.

MARKETING

Navijači Čelika traže usvajanje novog statuta koji bi funkcionisao po sistemu jedan član – jedan glas.

Predstavnik navijača Vladan Popović u svome obraćanju građanima na Trgu Alije Izetbegovića je kazao kako mirnom šetnjom žele pokazati svoju borbu za Čelik.

celik setnja2
“Srce je ko lamela kada gledam vas ovdje. Ovdje nije bitan spol, godine i nacionalnost, svi smo ovdje iz jednog razloga. Današnjom šetnjom želimo pokazati da se želimo boriti za Čelik. Rješenja su na stolu nadležnih i na njima je odluka, ali mi ne damo Čelika”, poručio je Popović.Nakon kratkog obraćanja uslijedila je mirna šetnja centrom Zenice, zeničkim bulevarom do stadiona Bilino Polje gdje su se navijači zadržali i od igrača danas tražili pobjedu.

Šetnja je završila na spoljašnjoj strani južne tribine Bilinog Polja na koju Robijaši nisu ušli već skoro godinu dana od kada bojkotuju i traže usvajanje novog statuta.

Komentari

komentara