Naslovnica ZDK Kultura Zenica Summer...

Zenica Summer Fest 14. jula otvara Frenkie

218

Zenica Summer Fest, u organizaciji Radio-televizije Zenica i uz visoko pokroviteljstvo Grada i gradonačelnika Zenice, počinje 14. jula. Otvara ga popularni bh. reper, Frenkie, nastupom na Stadionu Papirna.

Zabava počinje u subotu, tačno u podne. Na Stadionu Papirna, u interaktivnom programu za mlade, nastupit će breakdanceri, hip-hoperi, vrsni učitelji plesa. Na vama je samo da izdvojite vrijeme i pridružite se u ovom cjelodnevnom festivalu mladosti, muzike i plesa. Vrhunac večeri „zakucat će“ popularni Frenkie.

Uslijedit će specijalizovane muzičke večeri. Želimo ugoditi raznovrsnoj publici kombinacijom solističkih, plesnih, horskih, tematskih i koncerata orkestara, koji će se održavati širom Zenice.

Tokom 15-ak festivalskih dana, na otvorenim scenama širom grada, pridružiće nam se Adis Škaljo, Neno Murić, Al’Dino, Željko Bebek, Kontra, DJ Soul, DJ Elick, Indigo, Nešad Selman, Hanad Džehverović, tamburaši, rockeri, duhovnjaci i sevdalije, Kamerni simfonijski orkestar, KUD Bosnia Folk, KUD Filigran, glumci Bosanskog narodnog pozorišta i Studija Teatar, Shadowsi i Starsi, maskote iz popularnih crtanih filmova…

Zenica Summer Fest zatvaramo koncertom grupe Dubioza Kolektiv, 3. avgusta na Kamberovića polju! Preporučujemo, dođite već u 18 sati, kako biste zauzeli što bolju poziciju i pripremili se za energičnu svirku. Nastup Dubioze počinje u 20,30.

Svi koncerti počinju u 20 sati i 30 minuta, a „upad“ je besplatan.

Pozdrav i poziv svima od Organizacionog odbora Zenica Summer Festa!

 

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.