Naslovnica ZDK Sport Zeničanin Ahm...

Zeničanin Ahmed Krnjić u polufinalu Evropskog K1 prvenstva u Bratislavi

20

Dvoje bh. kickboxing reprezentativaca osiguralo je medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u disciplinama low kick, K1 style i kick light u Bratislavi. Od devet bh. takmičara u borbi za najsjajnije odličje ostali su Ahmed Krnjić u disciplini K1 style, kategorija -91 kg i Jasmina Merdić u disciplini low kick, kategorija +70 kg.

Krnjić je jučer u četvrtfinalu tehničkim knockoutom pobijedio Aslanov Asafa iz Azerbejdžana i plasirao se u polufinale prvenstva te osigurao bronzano odličje. Danas se sastaje s predstavnikom Ukrajine koji je bio bolji od reprezentativca Turske.

Jasmina Merdić je izborila finale gdje će joj protivnica biti reprezentativka Rusije. U polufinalu je pobijedila predstavnicu Turske Celik Hatice i time osigurala srebrenu medalju, saopćeno je iz Press službe reprezentacije BiH.

Milan Babić, K1 style (-75 kg), Ibrahim Gverić, Kick light (-69 kg), Šejla Oraščanin, Low kick (-52 kg), Ajla Vojić, Low kick (-60 kg)KG, Amra Okugić, K1 style (-52 kg), Nikola Drobnjak, Low kick (-81 kg) i Mesud Selimović, Low kick (-86 kg), nisu uspjeli osigurati medalje u svojim kategorijama i završavali su svoje nastupe u predhodna tri takmičarska dana.

U vodstvu reprezentacije BH su selektor i šef delegacije Salko Zildžić, treneri Husein Selimović, Rinaldo Pikoloti, Elvedin Dubravac, Veselin Đuričić te internacionalni sudija Neđo Bratić.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.