Zeničaninu koji je teško pretukao sugrađanina i uzrokovao njegovu smrt određen pritvor

103

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor Arminu M. koji se tereti da je pretukao Z.S., koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici nakon nekoliko dana. Tužilaštvo ZDK tereti Armina M. za krivično djelo razbojništvo, odnosno da je upotrebom sile prisvojio protupravnu imovinsku korist, s obzirom da je žrtvu napao kako bi je opljačkao što je i učinio nakon što ga je pretukao i ostavio da leži na cesti, te za nanošenje teških povreda. Za prvo djelo prijeti mu kazna zatvora od jedne do 10 godina, a za drugu najmanje pet godina.

MARKETING

Pritvor mu je određen jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Podsjetimo, istragom je utvrđeno da se Armin M. 13. maja ove godine oko 23 sati, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputio za Z.S.. koji je izašao iz ugostiteljskog objekta u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i bilo u alkoholiziranom stanju. Dok se kretao ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova, Armin M. ga je sustigao i nekoliko puta udario pesnicom u predjelu glave nakon čega je oštećeni Z.S. pao na tlo i udario potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu.

Potom ga je Armin M. odvukao na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu, udario još nekoliko puta, ukrao novac i pobjegao u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića. Njegovu žrtvu su pronašli prolaznici koji su pozvali Hitnu pomoć. M.Z je preminuo u bolnici nakon osam dana.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara