Zenički biciklista Vedad Karić objedinio titule prvaka države u tri discipline

97
Foto: Zenicainfo.ba

U mjestu Žakovo u općini Trebinje vožena je najvažnija XCO utrka sezone koja je odlučivala o novim prvacima Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Kako se i očekivalo na ovoj trci u seniorskoj XCO konkurenciji pobjedu je odnio zeničanin Vedad Karić, član Biciklističkog kluba Rotacija – SPIN. Ovom pobjedom Karić je odbranio naslov državnog prvaka od prošle godine. Još jednom je potvrdio da se radi o najboljem biciklisti u državi. Ujedno je objedinio naslove državnog prvaka na drumu i postao prvak države u tri glavne biciklističke discipline (MTB XCO, drum, Individualni hronometar). Ove tri trke nalaze se u olimpijskom programu.

„Staza je bila tehnički veoma zahtjevna sa mnogo kamena na spustu sa krugom 4,2 kilometra sa oko 130 metara visinske razlike. Znao sam da će biti jurnjave na tom tehničkom spustu i da će biti teško raditi neku značajnu prednost. Od starta sam se pozicionirao na čelo trke i kotrolirao situaciju, gdje sam napravio prednost u prvom krugu koja je samo rasla iz kruga u krug. Zadovoljan sam formom i vožnjom, kao i odbranom titule prvaka“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vedad Karić, nakon pobjede u Trebinju.

U narednih mjesec dana Vedad Karić planira nastupe na trkama GP Kranj, drumska trka Slovenija, Balkansko prvenstvo MTB XCO-Bihać, Međunarodna drumska biciklistička trka u Tuzli, Evropsko prvenstvo MTB XCO-Novi Sad.

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.