Naslovnica Preporuka Zijah Sokolov...

Zijah Sokolović u SARTR-u predstavio radionicu “Lijevo Desno Glumac”

17
Program “Lijevo Desno Glumac” je kombinacija predstave, predavanja, team buildinga i radionice.

Sokolović, koji godinama izvodi predstavu “Glumac… je glumac… je glumac”, pojasnio je da je u trenutku kada je publika počela površnije reagovati na ovu predstavu odlučio ponovo je približiti radionicom i predstavom “Lijevo Desno Glumac”.

Duhovito i filozofski, nizom primjera i upoređivanjem stvarnosti i pozorišne umjetnosti, Sokolović uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Zijah A. Sokolović je bh. glumac koji iza sebe ima 5.000 izvedbi monodrama. Dobitnik je 76 nagrada, a nazvali su ga i kraljem, maestrom monodrame.

U petak će Sokolović održati peformans “Glumačka šetnja”, od Centra kulture i mladih gdje se prvi put susreo s pozorištem, gdje je bilo i prvo dječije pozorište, do Kamernog teatra, gdje je odigrao prvu profesionalnu ulogu 8. novembra 1968. godine. Sve to će uraditi govoreći tekst iz predstave “Glumac… je glumac…je glumac”.

Osim toga, u petak i subotu na sceni Centra kulture i mladih bit će izvedene predstave “CABAres, CABArei” i “Međuigre 0-24”.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.