Članovi Glavnog odbora Demokratske fronte (DF) na današnjoj sjednici su izabrali Zlatka Miletića za novog generalnog sekretara stranke nakon što je ostavku na to stranačko mjesto podnio Sifet Podžić.

Na sjednici je izabrano i još osam članova Predsjedništva DF-a u skladu sa statutom stranke.

Predsjednik DF-a Željko Komšić kazao je novinarima nakon sjednice da DF sada mora ojačati, dodajući da je stranka u tri godine od osnivanja prošla sve faze političkog života.

– Ne može se očekivati da vam narod vjeruje ukoliko unutar stranke stvari nisu sređene. DF nije takva vrsta stranke koja može preživjeti nevjerodostojnost ili neku vrstu političkog licemjerja. Drugi to mogu, mi to ne možemo preživjeti – ocjena je Komšića.

Naglasio je da će osnova organizacije stranke biti mjesna organizacija, a ne općinska kao što je to ranije bilo, a članovi Glavnog odbora kao najveće probleme izdvojili su finansiranje infrastrukture na terenu.

Komšić je naglasio da su članovi Glavnog odbora razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji i pravcima djelovanja stranke u budućnosti.

Miletić je u izjavi za medije najavio da će učiniti sve da se stvari unutar stranke dovedu u red te da se ispune obećanja koja su data građanima, ističući da je dovoljno vremena da se u mjesnim odborima animiraju građani i izaberu najbolji ljudi u te odbore.

Zlatko Miletić dva puta je obavljao dužnost direktora Federalne uprave policije, potom je bio izvršni direktor Asocijacije šefova jugoistočne Evrope, a trenutno obavlja poslove savjetnika ministra sigurnosti.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.