Zločin i kazna u Zavidovićima: Zločin nad Čovjekom, je zločin nad Bogom!!! O Vjernici!!!

Piše: dr. Jasmin Mujanović

3879

Blamaža, sramota, ruglo i stid, veliko je zlo koje je izazvao ovaj Kalambur od Konstituirajuće sjednice OV Zavidovići. No, svako zlo bude i prođe. Najveći zločin Kalambura učinjen je nad ČOVJEKOM! Nad ljudskim bićem. A to je nepopravljivo zlo. Takve rane su trajne.

MARKETING

Redžo Seferović jeste polupismeni Ciganin ogrničenih intelektualnih kapaciteta, ali je prije svega ljudsko biće, koje ima pravo na život. Ograničen ili ne, ali je njegov, on za drugi ne zna. Njega je lako zloupotrijebiti, navesti, nagovoriti na svašta, on nije svjestan svoje ograničenosti. On pristaje na sve. Da predsjedava vijećem. Da vozi avion. Da dresira lavove. On nije svjestan da ne posjeduje vještine čitanja, pisanja, pilotiranja, dresiranja, itd. On je pogodan za sve zloupotrebe, samo treba biti dovoljno bezobrazan. Najveća tragedija leži u tome, što su režiseri ovog Kalambura, njih 16, zarad ličnih interesa i učinili jedan takav bezobrazluk. Iskoristili su sve slabosti jednog bića za svoje interese, bez obzira što će to biće biti izloženo neviđenom podsmijehu, ruglu, mržnji i osudi javnosti, koje će na njemu ostaviti ožiljak zasigurno. Napravili su od njega ciganskog pajaca za ličnu upotrebu, a da on jadan i nije svjestan zamke u koju se upecao i čemu se izložio. Tj. čemu ga je ova 16-torka izložila. Zloupotrijebila. Jer, on nije u stanju predvidjeti posljedice koje ga čekaju. Možda tih 16 m******/vijećnika misle da Cigane rane manje peku nego njih. Ili ko jebe Redžu, on je Ciganin, bitan je naš cilj. Redžo manje vrijedi nego mi. Njega manje boli kad mu se izruguju nego što boli nas. On je manje čovjek. Veći su ljudi među ovih 16. Tu su vjernici, hadžije, pokriveni, doktori, bradice, penzioneri. Mislite da ste bolji? Takvi?!

Pa jel vam i Bog kaže da slabijem, nemoćnom, ograničenom, onom koji ne zna, treba POMOĆI! A, ne zloupotrebljavati nečije slabosti za svoju korist samo zato što si rođen nadmoćniji. Sram vas bilo svih 16, bagro jedna! Na kog se Boga vi pozivate?!
Učinili ste najveći zločin, zločin nad Čovjekom! Zločin nad Božjom voljom! Zloupotrijebljujući intelektualna ograničenja jednog bića, vi činite zločin nad Božjom voljom. A to je zločin nad Bogom! Nisu Redžo, niti ine Redže krive što su rođeni slabiji. Niti vas 16 ima pravo, samo zato što ste pukim slučajem rođeni napredniji, zdraviji i vještiji, izlagati ruglu, ismijavati, iskorištavati ili na bilo kakav način ugnjetavati slabije od sebe!!!

Zločin nad Čovjekom, je zločin nad Bogom!!! O Vjernici!!!

“Čovjeka smiješ gledati odozgo jedino kad mu dodaješ ruku da ustane!”
(Gabriel Garsija Markez)

Komentari

komentara