FOTO: Zvanično otvoren kamp Real Madrida u Visokom

1786

Danas je na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom simboličnim okupljanjem učesnika, podjelom opreme i svečanim otvorenjem počeo kamp koji jedan od najvećih europskih nogometnih klubova, Real Madrid, organizuje u našem gradu.

Sam kamp je koncipiran tako da će učesnici biti podijeljeni u pet grupa: Modrić, Bale, Benzema, Ramos i Ronaldo, u okviru kojih će vršiti i treninge sa svojim vršnjacima za vrijeme trajanja kampa. Ovaj vrhunski nogometni kamp, osim treninga, za sve polaznike ponudit će i još nekoliko dodatnih sadržaja kao što su okrugli stolovi na teme: Masovni fudbal, Igrač-trener-roditelj, elitni fubal, te ishrana i povrede, a imat će priliku da prisustvuju i reprodukciji nekoliko filmova koji govore o profesionalnim nogometašima i samom nogometu.

Za vrijeme otvorenja kampa razgovarali smo sa glavnim “krivcem” za organiziranje Realovog kampa u Visokom, Slavišom Vukićevićem.

Napokon, dječački sni mladih fudbalera, da budu dio tima Real Madrida, i to u Visokom se ostvaruje! Imaju privilegiju pokazati svoje talente trenerima Real Madrida i možda jednog dana biti dio Real Madrida u Madridu! Fudbal je primjer da čak i jezičke barijere ne predstavljaju nikakav problem, jer pas, driblig, šut i gol nosimo od rođenja u sebi. Druženje djece iz cijele BiH na fudbalskom terenu u Visokom, sa trenerima Real Madrida, to je i meni najveća satisfakcija koju sam si mogao priuštiti! Neka praznik fudbala počne!” – kazao je Vukićević ovom prilikom za portal Visoko.co.ba

Inače, kamp Real Madrida u Visokom koji je počeo danas potrajat će sve do ponedjeljka, 28. marta, kada će biti upriličena projekcija posljednjeg filma, nakon čega će svi učesnici otputovati svojim kućama.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa fotografijama koje je naš reporter zabilježio jutros na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom i ne zaboravite da i u narednim danima pratite vaš omiljeni portal Visoko.co.ba koji vam uskoro donosi i nešto opširniju priču o kampu Real Madrida u našem gradu.

Komentari

komentara