Završimo započeto: Zvanično ugašen jedan od simbola grada FK Zanatlija

U jednom trenutku činilo se kao lijepa sportska priča iza koje se, na kraju će se ispostaviti, krila jedna posve druga krajnja ambicija pojedinaca okupljenih oko Zanatlija koji nisu mislili dobro ni FK Zanatlija ni Visokom.

Odluka je ovo objavljena danas u Službenim novinama Zeničko-dobojskog kantona. Ostaje pitanje šta će se desiti sa imovinom kojom je gazdovao ovaj gradski klub koji je bio više od kluba i simbol čaršije i Visokog. Klub koji je nerijetko služio i za “pranje para” u vrijeme kada je račun NK Bosna bio blokiran. Svakako da treba i provjeriti kako su se podizala uplaćivana novčana sredstva  ostvarivana po javnom pozivu.

Podsjećamo FK Zanatlija su bili inicijatori formiranja ONL-a (Opštinske nogometne lige), klub koji se u jednom trenutku samofinansirao i plijenio simpatije i izvan Bosne i Hercegovine kao skupina entuzijasta poznata po praćenju utakmica reprezentacije BiH i kao dragi gosti NK Dinamo Zagreb.

Međutim kao i sve u Visokom gdje se umiješa politika to bude osuđeno na propast. Popularne “Zanatlije” su i zvanično uništili i ugasili, sada treba obratiti pažnju i ne dozvoliti im da po istom scenariju unište i NK Bosna, s obzirom na rezultate iz zadnjih 12 kola gdje su zabilježili 7 poraza, 3 neriješene utakmice uz samo dvije pobjede.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.