ZZO ZDK: Produžen rok za kupovinu markica, obustavljena ovjera knjižica, upućivanje na banjsko liječenje…

1230

Na osnovu Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH broj:408/2020. godine od 16.03.2020. godine i Zaključka Vlade ZDK broj: 02-40-4562/20 od 21.03.2020. godine, Upravni Odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona na sjednici održanoj 23.03.2020. godine donio je ODLUKU o organizaciji rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

MARKETING

U skladu sa navedenom Odlukom, od utorka 24.03.2020. godine rad sa strankama u svim službama i poslovnicama Zavoda je od 09.00 do 13.00 sati uz poštivanje preporučenih mjera.

Produžava se rok za kupovinu markica – premije do 30.04.2020. godine.

Do prestanka vanredne situacije izazvane epidemijom obustavlja se:
– upućivanje na banjsko-klimatsko liječenje,
– izdavanje dvojezičnih obrazaca i potvrda o pravu korištenja zdravstvene zaštite za vrijeme privremenog boravka u inostranstvu.
– ovjera knjižica.

Stranke koje komuniciraju sa Zavodom, u skladu sa preventivnim mjerama koje su na snazi, potrebno je da komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona, elektronskim putem (e-mail), da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredan dolazak u prostorije Zavoda.

Navedene mjere važe do okončanja epidemiološke situacije izazvane korona virusom ( COVID-19).

 

Visoko.co.ba/ZZO ZDK

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.